De Sentier d'Art: ongewone wandeling in de natuur

Kunstroutes

Het doel van deze pagina is niet om de website van het VVV-kantoor van de Condroz Famenne te dupliceren, maar om u de diversiteit van de natuur in onze regio te laten ontdekken terwijl u onderweg kunstwerken tegenkomt.

Onze gastenkamers bevinden zich op de route van de Sentier d'Art en we kunnen u, indien u dat wenst, verschillende diensten aanbieden zoals een kamer met volledige service voor Sentier d'art-wandelaars, of als optie de standaardkamer, lunchpakketten , transport... We kunnen u ook informeren over lussen, u helpen deze voor te bereiden, u informeren over nieuwe functies of aandachtspunten... (lopende jachten, afwijkingen, koerswijzigingen, enz.)

""...
Als je van langeafstandswandelen, natuur en uitdagingen houdt, dan is Sentiers d'Art iets voor jou!

Met zijn 150 km aan wandelingen neemt deze nieuwe ervaring je mee op ontdekkingstocht door de stengels en chavées, het karakteristieke landschap van de Condroz, in de vorm van golfplaten.U zult ook de ingang van de Famenne en zijn uitgestrekte bossen aanraken die uitkomen op landschappen zover het oog reikt.

Over deze 150 km wachten bijna 54 kunstwerken (waaronder 7 artistieke schuilplaatsen en 3 Street Art) op u in het hart van de natuur.

Deze uitzonderlijke wandeling doorkruist de steden Assesse, Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey en Somme-Leuze.

Als het perspectief van 150 km natuurlijk gericht is op ervaren wandelaars, vervolledigen 18 kleine lussen het aanbod van Sentiers d'Art om de mogelijkheid te bieden om een- of tweedaagse wandelingen te maken en de regio op een andere manier te verkennen. Deze lussen, variërend van 3 tot 50 km, bieden u de mogelijkheid om met familie of vrienden te wandelen en u vervolgens in de regio te vestigen om een andere toeristische activiteit te ontdekken.

Deze 18 lussen zijn niet gemarkeerd maar welgedetailleerd op de kaart (te koop voor € 3) of door de circuits te downloaden.

Naast het sportieve aspect is er het culturele aspect. In mei wordt een week in residence (voor kunstenaars) georganiseerd. Belgische en internationale artiesten geselecteerd door een vakjury aan het begin van het jaar pakken hun koffers voor 10 dagen in onze mooie streek!

Tijdens deze residentie creëren ze ter plekke, midden in de natuur. Deze werken behoren tot de artistieke beweging van Land Art die opkwam in de jaren 1960. De kunstenaar grijpt rechtstreeks in op de ruimte en de componenten van het landschap en de natuur, met natuurlijke materialen (takken, rotsen, gebladerte, hooi, enz.) en de installatie evolueert in de loop van de tijd tot zijn uiteindelijke biologische afbraak. Het zijn daarom heel vaak kortstondige werken.
…""

Uittreksel van de Sentiers d'Art- website

Alle informatie is beschikbaar op de website van Maison du Tourisme of door telefonisch of per e-mail contact met hen op te nemen. Via de website kunt u ook uw route samenstellen met de Sentier d'Art als basis.